וויינט רכב מסביר: גברי זה טוב, נשי זה רע, ובואו בכלל לא נדבר על הומואים

הו לא! חברת BMW המסכנה עשתה בטעות מכונית של בנות!

יש משהו מוזר במכוניות רטרו קטנות כמו מיני, או נניח פיאט 500, ואפילו פולקסווגן חיפושית הגדולה מהן. שכן כמעט בלי שהתכוונו לכך, יצרו מעצביהן מכוניות שפונות באופן ברור לקהל נשי. בדרך הם גם יצרו גם את הסיוט הגדול ביותר של מחלקת השיווק: אובדן מיידי של קרוב למחצית מרוכשי הרכב הפוטנציאליים.

באמת "מוזר". מין תקלה מסתורית שכזאת: בלי כוונה, יצא לחברה מותג רכב שקוסם לנשים. והרי אין חברה שתייצר בכוונה מכונית כזאת. ברגע שאוטו מזוהה עם נשים, גברים לא יקנו אותו. וזה "הסיוט הגדול ביותר" מבחינה שיווקית — לעשות מכונית שפונה רק ל-50% מהאוכלוסיה.

בעצם, לא, רגע, הבעיה היא שאלה לא היו ה-50% הנכונים. כי המיני קופה החדשה, עם המיתוג ההפוך, דווקא מקבלת כאן מחיאות כפיים:

בעולם של מכוניות משובטות, פוליטיקלי-קורקטיות ובעיקר שמנסות לפנות לכל הקהלים כל הזמן (וחס וחלילה בלי להעליב אף לקוח פוטנציאלי), מרענן למצוא רכב שתוכנן תוך מחשבה כל-כך ממוקדת לכיוון אוהבי נהיגה ספורטיבית, ולא מתבייש להישמע ולהיראות כך. גברים: תתכוננו לעמוד בשורה.

לייעד מכוניות לגברים (סטרייטים) בלבד, בגלוי ובמפורש, זה לא אסון כלכלי ולא פדיחות. זה ראוי להערצה. זה החצי הטוב של האוכלוסיה. החצי החזק. החצי הכריזמטי. ברגע שהמיני קופה מיועדת לגברים, אולי גם נשים ירצו לקנות אותה, כדי להתבשם באווירת העוצמה והמגניבות והאיכות והעושר ששורה על הרכב מעצם היותו גברי. ואם הן לא ירצו, לא נורא. את מי זה מעניין אם המיתוג "מעליב" ומרחיק אותן. הן רק נשים.

כמו שלמדנו בגן: צעצועים של בנים זה מגניב וגם בנות רוצות; צעצועים של בנות זה מטופש ומביך.

[קישור לכתבה]

26 מחשבות על “וויינט רכב מסביר: גברי זה טוב, נשי זה רע, ובואו בכלל לא נדבר על הומואים

  1. לא יודע לגבי החצי ה"טוב" של האוכלוסיה אבל בוודאי החצי עם הכסף, החצי שצריך את המכונית (כי האישה מקבלת את המכונית ה"שניה") .
    ובמקרה שלי – החצי שיש לו רשיון נהיגה כי לחצי השני מותר להסתובב בעולם בלי 😦

        • הידעתם שבמחקרים נמצא שנשים מקבלות את ההחלטות החשובות במשק הבית כולל *רכישת מכונית*?

          • ואם אין לה רשיון אז אני צריך להחליט. אז את מי אני אאשים עכשיו כשהאוטו נתקע? אין צדק בעולם. פשוט אין.

          • אולי במקום לרדת על עדו, תסתכלו על המצב העובדתי שהוא מתאר.
            אני אמנם לא בעד, אבל זה המצב כיום בשטח:
            1. רכב ונהיגה נחשבים לתחום גברי.
            2. גברים מרוויחים בממוצע יותר מנשים.
            3. ברוב משקי הבית הרכב העיקרי והראשון (לפעמים היחיד) שייך לגבר.
            4. אישה בוגרת בלי רישיון היא דבר נפוץ ומקובל יותר מגבר בוגר בלי רישיון.
            אז אני יכולה לספר לכם עד מחר שאצלי זה לא ככה, שאני מרוויחה יותר מבן הזוג שלי , שלי יש רישון ולבן זוגי אין*, אבל זה לא ישנה את הסטטיסטיקה. אני יכולה גם לקטר עד מחר על כתב הרכב השוביניסט של וואיינט, אבל הוא לא מקור הבעיה. התרבות כולה מקשרת נהיגה עם גבריות ורכישת רכב יקר עם זין גדול. הוא רק פיון פצפון באתר קקיוני וגרוע.
            אגב, החינוך לעצמאות תחבורתית וחובת הבעלות על רכב פרטי (שנחשבת כיום ל"גברית") הוא לא בהכרח דבר חיובי – מעט מדי גברים לדעתי מעזים להחליט כמו שאני כאישה (כמעט בת שלושים עם הכנסה סבירה) החלטתי, לא להחזיק רכב מטעמים כלכליים וסביבתיים. הם מעדיפים לחפש חניה במשך שעות במרכז העיר, להכנס למינוס בגלל ביטוחים וטיפולים, לזהם בלי חשבון, וכל זה למה? מהפחד שבחורות תפסולנה מראש גבר חסר רכב. משום מה, בסטטוס הגבריות הישראלי, רכב יותר חשוב מהשכלה, אופי, דעות או מקצוע. למה לעזאזל גבר שחי במרכז ת"א הצפוף ומלא האוטובוסים, ומרוויח פחות מהממוצע, חייב אוטו?

            * במקרה זה גם נכון, אבל כאמור, זה לא משנה כלום לצורך העניין.

            • הלוואי שYNET היו "אתר קקיוני". טמקא הוא אחד האתרים עם הכי הרבה טראפיק בישראל והוא מוביל דעת קהל, ולפיכך תורם להנצחת סריאוטיפים. כמו שהובהר בבלוג הזה לא פעם, הבלוג (ברוב המקרים) לא יוצא נגד הכותבים אלא נגד האתרים שיש להם כוח משמעותי ולכן מצופה מהם גם לקחת אחריות על הזבל שהם מפרסמים.
              להגיד שטמקא הם לא הבעיה אלא התרבות כולה, זה כמו להגיד ששר האוצר הוא לא הבעיה אלא המדיניות הכלכלית כולה. "תרבות" אינה גזרת גורל. היא ניתנת לשינוי. טמקא מעצבים דעת קהל ויש להם חלק משמעותי ביותר בעיצוב תפיסות תרבותיות. במקום להוביל שינוי או לפחות לקחת חלק בשינוי ה"תרבות", טמקא משתפים פעולה עם הנצחתה.

            • על כל אמירה סקסיסטית שנדונה בבלוג הזה אפשר להגיד — זה לא (רק) הכותב/העיתון, זה כל התרבות. ובכן, כן. עדיין, לעיתונים ולעיתונאים יש מעמד חברתי וחוקי מיוחד שנובע מזה שאנחנו נותנים בהם אמון. חלק מהאחריות שלהם היא לא לנצל לרעה את האמון הזה כדי לדרוך על קבוצות חלשות, גם אם כל שאר הילדים עושים את זה.

              • לא אמרתי שעיתונאים הם לא פונקציה ביצירת נורמות או השארתן על כנן. אמרתי שהמצב יותר מורכב מזה, ושלצעוק על מגיב שהוא איש מערות רק כי בת הזוג שלו לא נוהגת (מבחירתה? מבחירתו? מבחירה משותפת? מכורח המציאות? בגלל בעיית ראיה? לכו תדעו) וכי הוא מרוויח יותר (אני מניחה שלא הוא ולא היא בחרו לעצמם את גובה המשכורת המדויק) זו חוכמה קטנה מאוד. אני מעדיפה להסתכל על תמונה הרחבה של המציאות שכולנו חיים בה, במקום לצקצק על התנהלותו של ע' ממודיעין.

  2. שווה לשים לב גם לליד שהיה לדבר הזה (לפי מה שהבנתי, "תיקנו" אותו אחר כך, אבל זה לא שזה נהיה ממש טוב).

  3. יש עכשיו ברדיו פרסומת עם מאיר איינשטיין שמביאה לי את הסעיף כל פעם שאני שומעת אותה. זאת פרסומת למשהו ספורטיבי חסר מוח שיהיה בקיץ והקאץ' פרייז שנאמר בשיא ההתלהבות והשמחה הוא: "הקיץ הזה יהיה חלום הבלהות של אשתך!!!". YEY!! איזה כיף!! כי הרי להיות גבר גבר כידוע כולל לשנוא את התת-אדם הנקבי שבחרת להעביר איתו את שארית חייך ולכן קרן האור היחידה שיש לך היא לעשות כמה שיותר דברים שגורמים לה להיות אומללה.
    ובדיוק כמו הכתבה הזאת, גם שם מתעלמים לחלוטין מהנשים שמתעניינות בספורט חסר המוח בעצמן. ברור שאף אחד לא סופר אותן ובטח שלא מתייחס אליהן ברצינות.

  4. פינגבק: על רקע פוליטי « האחות הגדולה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s